Cărți de educație financiară

Cine mi-a luat banii?

Descriere: Cele 3 categorii de active sunt: afacerile, proprietățile imobiliare și hârtiile de valoare (acțiuni, obligațiuni, titluri de stat, opțiuni). Autorul nu recomandă economisirea banilor într-un cont în bancă, în fonduri de investiții, fonduri de pensii sau fonduri mutuale ci investiția lor în proprietăți imobiliare folosind 90% bani împrumutați de la bancă pentru a accelera câștigul. Acest lucru trebuie făcut în cunoștință de cauză și nu înainte de a cere sfatul unor consilieri financiari competenți.

Imobiliare. Înainte de a achiziționa o proprietate imobiliară trebuiesc vizionate 100 de proprietăți pentru a găsi cea mai bună ofertă la un preț extrem de avantajos. Este vorba despre legea 100:10:3 adică: vizionez 100 de proprietăți, fac 10 oferte de cumpărare, 3 acceptă prețul oferit de mine si cumpăr o singură proprietate. Important de amintit este faptul că profitul se face la cumpărare nu la vânzare (în ideea ca intenționez să vând proprietatea după un timp). Negociați cât mai mult. Nu puteți să cumpărați cu orice preț așteptând ca apoi prețurile de pe piața imobiliară să crească. Dacă obțineți venituri din afaceri, proprietăți imobiliare sau hârtii de valoare atunci legile de impozitare sunt în favoarea dumneavoastră, fiind nevoiți să plătiți taxe către stat foarte mici sau aproape deloc spre deosebire de venitul provenit din salariu care este cel mai impozitat tip de venit.

Cine mi-a luat banii? Răspunsul la întrebarea din titlul cărții este de obicei: Statul sau Guvernul. În Romania salariații sunt impozitați cu 45% din salariul lor brut înainte să primească vreun ban apoi, pentru orice produs sau serviciu achiziționat, plătesc 19% TVA. În total ei dau la stat aproximativ 55% din salariul lor brut pentru care au muncit.

Nu este vorba de noroc. La fel ca în jocurile de noroc, în afaceri și în investiții este foarte importantă strategia de ieșire care trebuie concepută înainte de a incepe "jocul". Dacă vă așezați la masa de joc cu strategia de a vă dubla banii respectați această strategie. În momentul în care v-ați dublat banii ieșiți din joc, nu forțați și nu vă abateți de la planul inițial. Paralela cu jocurile de noroc este doar un exemplu, nu tratați investițiile și afacerile ca pe niște jocuri de noroc, aprofundați-vă cunoștințele, învățați cât mai mult, studiați și informați-vă pentru a vă mări șansele de câștig.

Banii nu sunt chiar asa de importanți. Nu puneți preț prea mare pe bani. Banii nu sunt așa de importanți, încercați în schimb să acumulați cât mai multe active (afaceri, proprietăți imobiliare sau hârtii de valoare) și să investiți timp în educația dumneavoastră financiară. Banii își pierd valoarea de la un an la altul. În 1971, Statele Unite ale Americii (prin președintele Nixon) a renunțat la echivalența aur-dolar ceea ce a însemnat că guvernul putea tipării oricâți bani dorea. Acest lucru a dus la fenomenul de inflație și la creșterea continuă a prețurilor.

În ce să investesc? Această întrebare nu are un răspuns clar și simplu valabil pentru toată lumea. Autorul ne spune în primul rând în ce să NU investim: în acele lucruri care sunt publice și despre care vorbește toată lumea că ar fi afaceri sau investiții profitabile. Ele au fost profitabile la început când erau necunoscute publicului larg dar nu mai sunt în momentul în care toată lumea știe despre ele. Ar fi chiar un lucru neindicat ca în acest moment cineva să mai investească în ele. Nu vă îngrămădiți acolo unde se îngrămădește toată lumea. Un moment prielnic pentru investiții este o criză economică mai ales pentru achiziționarea de proprietăți imobiliare.

Autor: Robert T. Kiyosaki, Sharon Lechter
Categorie: Dezvoltare personală, Educație financiară
Anul apariției: 2007     Nota: 5/5
<< Inapoi la lista de cărți

Alte sugestii:
Tânăr și bogat

Autor: Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter
Categorie: Dezvoltare personală, Educație financiară
Anul apariției: 2009     Notă: 5/5
Școala de afaceri

Autor: Robert T. Kiyosaki, Sharon Lechter
Categorie: Dezvoltare personală, Educație financiară
Anul apariției: 2006     Notă: 5/5
Site-ul LibertateFinanciara.eu nu este responsabil pentru insatisfacția persoanelor care citesc carțile recomandate pe acest site.