Cărți de educație financiară

Cum să devii bogat

Descriere: Spectaculos. Unii oameni pot avea o viață spectaculoasă: lux, elicopter personal, avion personal, limuzină, clădiri impunătoare, zgârie-nori, perfecțiunea dusă la extrem, o viață de vis. Donald Trump este definiția succesului. Este implicat in afaceri imobiliare, construiește terenuri de golf frecventate de cei mai bogați și faimoși oameni din America, deține drepturile de difuzare pentru trei concursuri de frumusețe: Miss Univers, Miss USA și Miss Teen USA.

Autorul descrie toate afacerile sale începând cu faimosul Trump Tower din New York continuând cu celelalte ansambluri rezidențiale din mai multe state americane și de peste hotare, cazinourile și hotelurile din Atlantic City, terenurile de golf și celelalte proprietăți ale sale.

Autorul descrie o săptămână din viața sa până la cele mai mici detalii, ședințele la care ia parte, întâlnirile de afaceri, telefoanele pe care le dă, oamenii cu care se întâlnește și activitățile caritabile de care se ocupă. Are o viață foarte ocupată, timpul fiind o resursă importantă.

Dedică un capitor emisiunii sale "Ucenicul" (The Apprentice) în care dezvăluie amănunte din culisele emisiunii care a avut un succes extraordinar in Statele Unite, un show cu valoare educativă. Puteți găsi pe YouTube fragmente din această emisiune.

Cartea începe cu cel mai bun sfat "Ai încredere în Dumnezeu și fii sincer cu tine însuți" apoi subliniază importanța alegerii unor asistenți buni și demni de încredere, dificultatea de a alege angajații potriviți având în vedere că talentul este mai important decât diplomele universitare, vorbește despre importanța de a fi deschis și accesibil oamenilor și alte sfaturi utile în cariera profesională.

Donald Trump este o persoană care se educă continuu. El dedică câteva ore pe zi lecturii, citind ziare și reviste financiare dar și literatură clasică cum ar fi scriitorul psihanalitic Carl Jung, ucenicul lui Sigmund Freud. El recomandă cititorilor operele lui Carl Jung și încurajează oamenii să aloce zilnic o perioadă de timp cititului pentru a-și lărgi orizontul de cunoaștere.

De asemenea încurajează oamenii să-și învețe copiii valoarea banilor, să-i lase să muncească să-și câștige proprii lor bani pentru a-i putea aprecia, încurajează oamenii să-și asculte instinctele și să facă afaceri din care ambele părți au de câștigat.

Concluzie: Probabil Donald Trump este unul dintre cei mai în măsură oameni care să ne învețe cum să devenim bogați.

Autor: Donald J. Trump, Meredith McIver
Categorie: Dezvoltare personală, Educație financiară
Anul apariției: 2004     Nota: 5/5
<< Inapoi la lista de cărți

Alte sugestii:
Tată bogat, tată sărac

Autor: Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter
Categorie: Dezvoltare personală, Educație financiară
Anul apariției: 2000     Notă: 5/5
Secretele minții de milionar

Autor: T. Harv Eker
Categorie: Dezvoltare personală, Educație financiară
Anul apariției: 2011     Notă: 5/5
Site-ul LibertateFinanciara.eu nu este responsabil pentru insatisfacția persoanelor care citesc carțile recomandate pe acest site.