Cărți de educație financiară

Ghid de investiții - Cum să investești ca un om bogat

Descriere: Multă lume spune despre investiții ca sunt riscante. Autorul dezaprobă, el susține că este riscant pentru cei nepregătiți iar pentru cei care au o educație financiară solidă este mult mai puțin riscant. De fapt, investiția nu este riscantă, investitorul este cel care aduce riscul. Regula 90/10 a banilor spune ca 90% din oameni dețin 10% din bani iar 10% din oameni dețin 90% din bani sau din bogății. Diferența dintre cele două categorii constă în educație.

Există două moduri de a intra în lumea investitorilor și a oamenilor de afaceri:
1. Una este ca cineva să investească în afacerea altcuiva (cumpărare de acțiuni, obligațiuni) sau investiții imobiliare dar asta presupune să aibă inițial o sumă considerabilă de bani.
2. A doua variantă este crearea de la zero a unei afaceri, iar această afacere va deveni un activ care va produce bani. Banii produși de afacerea proprie pot fi investiți în alte afaceri. Această a doua metodă presupune existența unei sume inițiale de bani mult mai mică decât presupune prima metodă și este la îndemâna majorității oamenilor.

În zilele noastre cu un computer la mâna a doua și o conexiune la internet se poate construi o afacere de milioane de dolari. Autorul încurajează mai mult folosirea celei de-a doua metode adică construirea activului (afacerii) în locul cumpărării lui. Creați-vă o afacere în domeniul în care aveți cea mai multă experiență și cele mai multe cunoștințe. Este recomandat să fiți pasionat de acest domeniu și să vă placă ceea ce faceți.

Se vorbește despre modalități de a câștiga bani dintr-o firmă iar cea mai des întâlnită modalitate este listarea companiei la bursa de valori printr-o Ofertă Publică Inițială (OPI) cu scopul de a vinde o parte din acțiunile firmei.

Autorul vorbește despre definiția investitorului acreditat și care sunt condițiile ca un investitor să poată fi acreditat. Acest tip de investitor are acces la mai multe (și de obicei mai bune) investiții decât investitorul obișnuit.

Concluzie: Cea mai importantă investiție este investitorul, adică educația lui. Pe termen lung informația este mai importantă decât banii. Investește timp în educația ta financiară.

Autor: Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter
Categorie: Dezvoltare personală, Educație financiară
Anul apariției: 2007     Nota: 5/5
<< Inapoi la lista de cărți

Alte sugestii:
Cine mi-a luat banii

Autor: Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter
Categorie: Dezvoltare personală, Educație financiară
Anul apariției: 2007     Notă: 5/5
Tânăr și bogat

Autor: Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter
Categorie: Dezvoltare personală, Educație financiară
Anul apariției: 2009     Notă: 5/5
Site-ul LibertateFinanciara.eu nu este responsabil pentru insatisfacția persoanelor care citesc carțile recomandate pe acest site.