Cărți de educație financiară

Atingerea regelui Midas

Descriere: Cartea are 5 părți, fiecare parte reprezintă un deget al mâinii regelui Midas.

Legenda. În mitologia antică greacă zeul Dionysos i-a promis regelui Midas, un rege lacom și bogat din Asia Mică, că îi va îndeplinii orice dorință. Regele, avar fiind, a spus că își dorește ca orice lucru pe care îl atinge să se transforme în aur. Și așa s-a întâmplat, se îmbogățise foarte tare, numai că regele nu mai putea să mănânce sau să bea nimic pentru ca atunci când se așeza la masă orice mâncare sau băutură pe care o atingea se transforma în aur. Și-a transformat chiar și propria fiică în statuie de aur. Acest dar al său se transformase într-un calvar și după câteva zile în care a suferit de foame și de sete i-a spus exasperat zeului Dionysos că vrea să redevină om normal așa cum fusese înainte. Zeul i-a spus să se scalde într-un râu. Midas s-a scăldat în acel râu și când a ieșit din râu a pierdut darul transformării lucrurilor în aur iar râul respectiv a devenit foarte bogat în nisip aurifer.

Fiecare deget al regelui Midas reprezintă o calitate de care un antreprenor are nevoie pentru a atinge succesul în afaceri. Cartea subliniază importanța integrității unui antreprenor, importanța faptului de a rămâne fidel misiunii afacerii sale și a nu renunța la ideea și misiunea sa doar pentru a câștiga bani. Cel mai important scop al unui antreprenor este acela de a satisface o nevoie a oamenilor oferindu-le ceva de valoare, de a crea locuri de muncă și de a oferii siguranță și stabilitate angajaților săi.

Lumea are nevoie de mai mulți antreprenori pentru că guvernele nu pot crea locuri de muncă reale. Afacerile acestor antreprenori formează economia unei țări și noi toți avem nevoie de o economie prosperă.

Generozitate. Din nou se pune accentul pe generozitate. Este necesar ca antreprenorul să fie generos față de angajați, față de investitori și față de biserică sau asociații caritabile.

Autor: Robert T. Kiyosaki, Donald J. Trump
Categorie: Dezvoltare personală, Educație financiară
Anul apariției: 2011     Nota: 5/5
<< Inapoi la lista de cărți

Alte sugestii:
Cum să devii bogat

Autor: Donald J. Trump
Categorie: Dezvoltare personală, Educație financiară
Anul apariției: 2004     Notă: 5/5
Tată bogat, tată sărac

Autor: Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter
Categorie: Dezvoltare personală, Educație financiară
Anul apariției: 2000     Notă: 5/5
Site-ul LibertateFinanciara.eu nu este responsabil pentru insatisfacția persoanelor care citesc carțile recomandate pe acest site.